Sivut

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Ydinasiaa kohmeloisille peipposille

Peace

Nyt on niin, että hallitus on myöntänyt kahdelle uudelle ydinvoimalalle. Suunta on oikea, mutta luvat olisi tullut myöntää kaikille kolmelle ehdokkaalle ja mielellään useammallekin. Nyt toimittiin EU:n kilpailusääntöjen vastaisesti jättämällä yksi hakijoista nuolemaan näppejään ja antamalla viherpeipposille kaipaamansa säälittävä torjuntavoitto. Mutta ehkä tässä on se hyvä puoli, että he ovat nyt jonkin aikaa niin huumassa (kirjaimellisesti, heh heh), ettei heistä tarvitse kuulla vähään aikaan mitään. Sillä aikaa minä valmistan heille eskapismistaan todellisuuteen palauttavan vastalääkkeen.

Vihervouhottajat eivät ymmärrä, että ydinvoima on puhtain ja taloudellisin energiamuoto. Sitä he eivät ymmärrä, eivätkä tule ymmärtämään vaikka sen paukuttaisi kuinka kovaa heidän kalloonsa. Jättäkäämme siis Sisyfoksen työ ja keskittykäämme musertamaan heidän ydinvoimaa koskevat pseudoargumenttinsa.

Kävellessäni kauniina kesäpäivänä Helsingissä Narinkkatorilla, siivottoman näköinen feissari loukkasi yksityisyyttäni ja tuli puhumaan minulle. Hän halusi kertoa minulle ydinvoiman riskeistä. Nauroin ja sanoin, että ei ole mitään riskejä. Vastapuoli ryhtyi loukkaantuneena puolustuskannalle ja kysyi, tiedänkö että ydinvoimaan ja ydinaseisiin liittyy vaarallinen yhteys. Nauroin entistä äänekkäämmin ja sanoin, että niin liittyykin, ja sehän on vain hyvä asia. Vouhottaja ei jäänyt väittelemään kanssani vaan antoi minulle luovutusvoiton.

Ydinvoiman valmistus todellakin liittyy kiinteästi ydinaseisiin. Sotaa vastustajat piipertäjät eivät tietenkään ymmärrä sitäkään että vastustamalla ydinaseita, he toimivat sanomansa vastaisesti. Heidän kannattaisi ehkä ottaa sängynjalan alta - arvatenkin pölyiset - historiankirjansa ja katsoa, mitä tarkoittaa sana ”kauhuntasapaino”.

Kauhuntasapaino tarkoittaa sitä, että ydinasevaltiot eivät uskalla hyökätä toistensa kimppuun koston pelossa. Tästä seuraa luonnollisesti se, että mitä useammalla valtiolla on ydinaseita, sitä rauhallisempi rakas Telluksemme on. Harvinaisen yksinkertaista, eikö? Nykytilanne onkin kestämätön, koska vain harvalla valtiolla on ydinaseita ja nykyisetkin ovat liberaalissa huumassaan vähentämässä omiaan.

Maailmassa jossa jokaisella valtiolla on ydinaseita, ei ole uhkaa valtioiden välisistä konflikteista. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti koske yksityisiä tahoja. Tavalliselle kansalaiselle on muutenkin epäedullista, että väkivaltakoneisto omii itselleen monopolin ydinaseisiin. Onhan tunnettu tosiasia, että kapitalismi luo rauhaa . Näin ollen markkinat tulisi vapauttaa täysin myös ydinaseiden suhteen. Yksityinen ydinpelote on avainsana kansalaisen vapauden ja (omaisuuden)turvan puolustamisessa. Kaikki muut tiet johtavat totalitarismiin.

Koska ydinaseet ovat oletettavasti alkuun kalliita pienen tarjonnan vuoksi, vapauttamisen tulisi toteuttaa porrastetusti. Ensimmäiseksi oikeuden yksityisiin ydinaseisiin saisivat vakuutusyhtiöt, jotka tarjoaisivat ydinpelotepalveluitaan eteenpäin yksityishenkilöille. Ajan kuluessa voidaan siiryä täysin ydinvapaaseen maailmaan. Ei tosin aivan siinä merkityksessä kuin eräät tietämättömät siitä puhuvat.

Kuten näette rakkaat peipposeni, emme riitele tavoitteista vaan toimintatavoista. Toisten menetelmät ovat vain hiukan loogisempia kuin toisten.

-Urho ;)

4 kommenttia:

  1. Mä niin toivon, että tämä blogi on vain todella huonoa pilaa.

    VastaaPoista
  2. Miksi toivot että tämä on huonoa pilaa? Kävikö mielessä että ihan Suomestakin voi löytyä ihmisiä jotka ajattelevat eri tavalla kuin sinä, ja joiden mielipiteet poikkeavat sinun ja ehkä valtavirran mielipiteistä? Hieman suvaitsevaisuutta, kiitos.

    Ja Urho, jatka ihmeessä blogisi pitämistä, maailma on aina tarvinnut toisinajattelijoita.

    VastaaPoista
  3. Niin Rantakemisti, kaikilla ei vain ole ymmärtämiseen vaadittavaa nöyryyttä...

    VastaaPoista
  4. Mihin perustuu olettamus, että kauhun Tasapaino olisi mahdollista saavuttaa? Jos kaikilla valtioilla olisi yhdinaseita, tilanne ei takuulla jäisi siihen, vaan kaikilla olisi kiire varmistaa, ettei joidenkin valtioiden liittouma ehdi hyökätä useammalla aseella ensin. Parasta varmaan olisi, jos itse kykenisi napin painalluksella lähettämään samanaikaisesti ydinaseen kaikkiin muihin valtioihin! Eli asevarustelu ja kilpailu herruudesta on loputonta, uskoisin.

    VastaaPoista