Sivut

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Eyjafjöllin kraateri ja moraalinen tyhjiö

Päästyäni alkuun, ajattelin perehdyttää teidät ajankohtaiseen murheenkryyniin, Islantiin. Jättäkäämme tulivuorenpurkauksiin liittyvät itsestäänselvyyden geologeille ja muista maassa möyrimisestä kiinnostuneille ja keskittykäämme asian poliittiseen puoleen.

Islanti ei ole oppinut talouskriisistään mitään, vaikka rangaistukseksi heiltä vietiin mahdollisuus yhtiin tärkeimmistä länsimäisen elämän symboleista: hampurilaiseen ja pizzaan. Tällä kertaa islantilaisten leväperäisyys on johtanut koko Euroopan lentoliikenteen sotkeutumiseen! Korvauksiahan tältä konkurssipesäkkeeltä on turha anoa, mutta Islantilaisten koppavuus asiaan on pöyristyttävää. Vai onko kukaan kuullut yhdenkään Islantilaiset pyytävän katastrofia anteeksi?

Yksikään suomettunut poliitikko ei ole älähtänyt ja konsensuksen mukainen media on tyystin vaiennut tästä moraalisesta aspektista.

Asia on sen verran yksinkertainen, että tästä ei liene tarpeellista paasata enempää. Koska kaikki muut vaikenevat, minä Urho Styrman, esitän julkisen pahoittelupyyntöni Islannin kansalle!

Jään odottamaan.

-Urho

9 kommenttia:

  1. Ootko jätkä ihan tosissas? Toivon että kirjoituksesi sisältää vain hyvin piiloitetun sarkastisen otteen tai että koko juttu on pelkkä vitsi, koska eihän tälle voi muuta kuin nauraa :D Ihan oikein ihmisten saada pieni näpäys luonnonvoimilta, siinä oo enää minkäänlaista sananvaltaa islantilaisilla sen enempää ku eskimoilla tai intiaaneilla tai meillä suomalaisillakaan ku luonto rupee jylläämään. Ja hyvä niin!

    VastaaPoista
  2. No huh huh mikä asenne! Piti ihan kesken työpäaivan tulla vastaamaan, kun joku kehtaa tulla kirjoittamaan tänne tuollaista soopaa. Oletko kenties joku säälittävä kouluampujien kuville laukeava misantropisti kuin noin nautit tästä sotkusta? Minä puolestani toivon, että SINÄ et ole tosissasi. Tiedät varmaan ihan yhtä hyvin kuin minäkin, että Islanti olisi voinut halutessaan tehdä paljonkin. Edes sen anteeksipyynnön verran nyt kun maito on jo maassa.

    VastaaPoista
  3. Hahaha, lisää naurun aihetta antaa meille Urho! :D Olen realisti. Ei sille kuule mitään olis voinu. Kukaan. Ihmiset vaan luulee liikoja monesti itsestään, kuten selvästi sinäkin. Kun oikeen ruvetaan vertailee ni me ollaan oltu täällä melko vähän aikaa ja meidän räpellykset on yks hyttysen paska luonnonvoimien rinnalla. Ja ihan oikeesti, paremmin olis tän pallon laita jos ei oltais oltu täällä ollenkaan. Älä käsitä väärin, en suinkaan vihaa ihmisiä. Pöyristyttää vaan välillä tuo joidenkin lajitovereideni täydellinen kunnioituksen puute ja suhteellisuuden taju luonnon edessä. Tulivuoret on täällä poksahdellu aikojen alusta asti ja todennäkösesti tulee poksahtelemaan vielä kauan sen jälkeen ku laji nimeltään Homo sapiens sapiens on kuollut sukupuuttoon, kuten monet muutkin lajit ennen sitä ja vielä sen jälkeenkin. Koita nyt hyvä ihminen ottaa ens alkuun vaikka silmä käteen ja kattoo asioita vähän laajemmasta perspektiivistä =)

    VastaaPoista
  4. Just joo! Et suinkaan vihaa, mutta muuten vaan inhoat! Nykyään kukaan ei ole muka vastuussa, vaikka HEIDÄN MAANSA on sotkun aiheuttanut! Kukaan ei pakota heitä asumaan siellä. Asenteesi on niin vastenmielinen, että en edes viitsi väitellä kanssasi. Ehkä olisi parempi, että et enää tule lukemaan blogiani? Te Islantilaisten tulivuorten halaajat olettekin minulle ihan uusi ihmisryhmä.

    VastaaPoista
  5. Meinasin kommentoida jotain "nasevaa", muuten taidakaan viitsiä vaivautua.

    Ihmisillä saa toki olla omat mielipiteensä. Tämä on sinun. Olen pahoillani.

    VastaaPoista
  6. Haha, en kuule edes inhoa. Kaikki parhaat ystäväni ovat jopa ihmisiä. Oma asenteesi on vastenmielinen ja uskoisin että juurikin uskomattoman rajallisen ajattelukykysi takia et uskalla rehelliseen väittelyyn ryhtyä. Ja joo, en tosiaankaan enää lue blogiasi, näin typeriä ja ahdasmielisiä ajatuksia ei kovin kauaan kukaan jaksa selailla. Ei millään pahalla. Ja siis ymmärsinkö sinut viisaista viisain Urho Styrman oikein, kuvitteletko urpo ihan tosissaan että jos islantilaiset ei asuis saarellaan niin se vuori ei olis poksahtanut?? Hahahaa, vuoden huumoriveikko on nyt kyllä löytynyt, mitäpä jos menisit koulun penkille takas vähäks aikaa, saattaisit vaikka oppia jotain siitä miten luonto ja maailma toimii. Ja hei, vaikka sinulla mielipide onkin niin jätä suosiolla tällaisten mielipidekirjoitusten kirjoittelu niille joilla on ihan oikeaa rakentavaa asiaa. Sääliksi lähinnä sinua käy =)

    VastaaPoista
  7. Vai ahdasmielisiä ajatuksia!? Itse tulet tänne törkeästi kritisoimaan ja vedät herneen nenään heti kun vastaan asiattomuuksiisi. Kuka se olikaan ahdasmielinen, heh heh! Kaikenlisäksi vääristelet sanomiani törkeästi. En sanonut että tulivuori ei olisi "poksahtanut", jos he eivät siellä asuis vaan että vastuu ei olisi silloin heidän, koska se ei olisi HEIDÄN MAANSA!! Tämä ei voi olla niin vaikea asia sinullekaan ymmärtää! Alan epäillä että olet pelkkä trolli.

    En todellakaan jätä mielipidekirjoitusten kirjoittamista vaan reaktiosi todistaa, että maailma kaipaa juuri minunlaisiani bloggaajia. Ja tiedoksi vaan, että olen kouluni käynyt toisin kuin varmaan sinä. Tietoni näkyvät tällä sivulla jos ole et sitä huomannut.

    VastaaPoista
  8. Niin just. Kuuntelepa nyt pikku urho itseäsi! "törkästi kritisoimaan" on juuri tuollaisen itseään täynnä olevan ja "aina oikeassa" olevan ihmisen suuhun sopiva sanavalinta. Ja todistaa sen että väittelyä et selvästikään kestä etkä eriäviä mielipiteitä jotka koittavat horjuttaa hyvinkin yksinkertaista maailmankuvaasi. Melko heikko esitys aikuiselta ihmiseltä. Sitäpaitsi väitteidensä perusteleminen ei ole herneen nenään vetämistä, toisinkuin sinun suhteellisen agressiivisenkin tuomitseva kirjoittelusi. Palatakseni vielä kuitenkin alkuperäiseen aiheeseen, islannin tulivuori purkautui, koska sen oli aika purkautua. Näin olisi käynyt asuivat ihmiset sillä saarella tai eivät. Miten ihmeessä edelleenkin vakavalla naamalla voit väittää että joku on siitä vastuussa? Tajuatko kuinka naurettavalta näyttäisi julkinen anteeksipyyntö islannin kansalta: "anteeksi että meidän tulivuoremme räjähti ja pilasi teidän matkakokemuksenne, lentämisen sijaan jouduitte nyt muutamat päivät matkaamaan junilla ja laivoilla ultrasaastuttavan lentämisen sijaan, pahimmillaan jouduitte jopa kärsimään ylimääräisestä lomapäivästä siellä aurinkorannoilla, olemme pahoillamme että emme estäneet tätä purkausta". Edelleenkin kiinnostuneena kysyn selvitystä väitökseesi, mitä ihmettä ne ihmiset muka olisivat voineet purkauksen estämiseksi tehdä? Mitä sinä olisit sitten suuressa viisaudessasi tehnyt toisin? Ja viitaten edellisen vastauksesi loppukappaleeseen, maailma tarvitsee ajattelevia yksilöitä jotka ovat valmiita herättämään rakentavia keskusteluja meille kaikille tärkeistä aiheista, ei suinkaan suu vaahdossa pauhaavia tuomitsijoita jotka epätoivon vimmalla luovat agressiivista ilmapiiriä syyttävä sormi osoittaen jokaista joka ei myötäile heidän ahdasmielistä ja suorastaan sairaalloisen mustavalkoista maailmankuvaansa. Järkyttävän tuomitseva asenteesi oli se joka sai minut puuttumaan kirjoitteluusi alunperinkin ja mielestäni sinun kannattaisikn miettiä asennettasi: jokaisella saa olla oma mielipiteensä asiasta kuin asiasta, mutta jos tällä tavoin tuot mielipiteesi julki, sinun tulee myös hyväksyä se totuus että siihen vastataan ja lujaa. Ja sen sijaan että pidät itseäsi absoluuttisena totuuden torvena toitottaen totuuksia sen kummemmin perustelematta, panostaisit mielummin vaikka sitten huolelliseen ja vastapuolet lause kerrallaan pois sulkevaan keskusteluun. Nykyisen kaltaisilla argumenteillasi et valitettavasti yllä väittelyssä edes alaluokalle juuri saapuneen peruskoululaisen tasolle, vaan lähinnä mieleen tulee pihan perukoille ketjuunsa sidottu vanha rakki, joka räksyttää yksinäisyyttään kun ei enää muutakaan osaa.

    VastaaPoista
  9. En enää viitsi vastata, koska menet tuolla tavalla henkilökohtaisuuksiin. Argumenttien samankaltaisuudesta päätellen, enpä hirveästi yllättyisi jos nimerkin "Jaakko" takana piilottelisinkin ex-vaimoni.

    VastaaPoista